Кюфтенца от бакла (черен боб)

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5818111
Кюфтенца от бакла (черен боб)
Снимка: Анонимен
1 / 5
12/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не една и две бири могат да бъдат изпити в компанията на тези сочни кюфтенца от бакла"

Необходими Продукти

  • бакла - 400 г само бобчетата
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • лимонова кора - на 1 бр. настъргана
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • за соса
  • кисело мляко - 150 - 200 г
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • мента - 4 - 5 листа прясна
  • сол - на вкус
  • зехтин - струйка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата слагаме в чопър и смиламе за 25-30 секунди. Нарязваме копъра и магданоза на ситно, без стеблата.

Прибавяме ги към баклата заедно с настърганата кора и подправките. Хубаво разбъркваме и добавяме брашното. Получава се гъста смес.

С помощта на две лъжици оформяме полумесец, като избутваме смес от едната в другата. Пържим в загрято олио от трите страни.

Приготвяме сос от посочените продукти, като ментата наситняваме. Ако не сте любители на нестандартния вкус, може да замените соса с обикновен чеснов - кисело мляко, копър, чесън и сол на вкус. И в двата варианта няма да съжалявате.

Адаптирано по рецепта на Джейми Оливър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: