Рогчета със сирене и кашкавал

12/06/2017
Албенаот АлбенаИноватор 3x
"От нас да го знаете - най-вкусните закуски са хем със сирене, хем с кашкавал "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции32 бр.
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 282
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се настъргват на едро ренде кашкавалът и сиренето. Към тях се прибавя размекнатото краве масло, киселото мляко с разбърканата в него сода. Прибавят се солта и пресятото брашно.

Замесва се меко тесто. По преценка може да се добави още малко брашно.

Тестото се оформя на топка, завива се с найлоново фолио и се оставя в хладилника за около 3 часа.

След като се стегне се разделя на осем топки. Една по една топките се разточват на правоъгълник върху набрашнена повърхност.

Приблизителен размер на кората е около 30/17 см. Изрязват се ленти по ширината на кората, които се завиват на руло, за да се образуват рогчетата.

Навитите рогчета се подреждат в тава покрита с хартия за печене и се намазват с разбит жълтък. Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна докато получат хубав златист загар.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар