Китайски пелмени

12/06/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор301868193
"Едни по-пикантни пелмени, които няма как да не опитате още сега "
Приготвяне90 мин.
Готвене15 мин.
Общо105 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 140 г плюс за доизмесване
  • вода - 130 мл топла към гореща
  • олио - 1 ч.л.
  • за плънка
  • зеле - 4 с.л. нарязано на тънки ивички
  • кайма - 150 г телешка
  • соев сос - 2 с.л.
  • лук - пресен 1 с.л. нарязан
  • чесън - 1 скилидка нарязана на ситно
  • бульон - 100 мл телешки
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното, олиото и водата. Добавете брашно, ако е необходимо за нелепнещо тесто. Направете го на топка и го увийте в свежо фолио. Оставете го за около 30 минути.

Междувременно нарежете зелето на много тънки ивици. Намачкайте го с ръце.

Увийте го в кухненска хартия и го изстискайте. В купа смесете зелето, каймата, соевия сос, лука и чесъна на ситно. Умесете хубаво.

Разточете тестото на фитил и го нарежете на еднакви парчета. Разточете всяко парче тесто на кръгче.

Поставете плънка по средата и залепете двата срещуположни края така че да се получи полумесец.

При залепването на двата края, хванете и нагънете страната от тестото към вас на плисе и така го залепяйте към гърба. Целта е от едната страна тестото да е нагънато като плисе. Направете всички парчета тесто по посочения начин.

Загрейте в дълбок тиган олиото на силна температура. Подредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна.

Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона.

Гответе около 10-15 минути или докато се изпари бульонът в тигана. Сервирайте пелмените горещи, посипани с нарязан пресен лук и соев сос.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар