Копривена чорба с гъби и моркови

12/06/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Ароматна пролетна чорбица за душата - хапвайте с удоволствие и се наслаждавайте на живота "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите от кожицата и ги накълцайте. Измийте връхчетата на копривата със студена вода и отцедете.

Сложете на огъня тенджера с вода да заври. Пуснете в нея копривата да се попари и извадете в купа със студена вода. След това изстискайте с ръце.

В тенджера загрейте 5-6 лъжици олио. Сложете накълцаните гъби на кубчета да се позапържат за около 2 мин. Прибавете нарязания лук и моркова, настърган на едрото ренде. Разбърквайте от време на време за около 2-3 минути.

Залейте с 2. 5 л вода и оставете да заври. Прибавете накълцаната коприва и картофите, настъргани на едрото ренде. Поръсете с вегета и добавете сол на вкус.

Гответе още 15 минути и добавете обеления и настърган домат. Оставете да поври още 5 минути. Към края накълцайте 3-4 стръка девесил.

Разбийте жълтъка в купичка с малко прясно мляко. Сипете в купичката лъжица по лъжица от горещата чорба, след което сипете в тенджерата.

Още по-свежо ще е, ако поднесем с резен лимон.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар