Чушки с бабекова кайма и кашкавал

12/06/2017
"Уж пълнени чушки, а толкова ароматни, че не можем да им се наситим "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семенната част и ги нарежете на по-широки пръстенчета.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Добавете го към каймата. Чукнете яйцето.

Накиснете филията хляб във вода и след като омекне, я изцедете и прибавете към каймата. Овкусете с бял пипер и магданоз.

Омесете каймата и я оставете около 15 минути, за да си поеме ароматите.

Оформете каймата на кюфтенца. Поставете кюфтенцата в чушковите пръстенчета.

Наредете върху хартия за печене, намазана със зехтин.

Изпечете във фурна, загрята до 200 градуса, до готовност и златист загар.

Малко преди да ги отстраните от фурната, поставете по парченце кашкавал и допечете до разтопяването му.

Поръсете със свеж магданоз преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар