Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пелмени»Пелмени с кайма и горски манатарки

Пелмени с кайма и горски манатарки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пелмени с кайма и горски манатарки
Снимка: Зори
1 / 5
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Един от вкусните шедьоври на Руската кухня - пелмени с кайма и дъхави горски манатарки"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 130 мл
  • сол - 1 с.л.
  • за плънката
  • кайма - 300 г смес
  • манатарки - 200 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • за бульона
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • за сервиране
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • копър - няколко свежи стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката приготвяме, като овкусяваме със сол и черен пипер каймата, настъргваме главата кромид лук на ситно и нарязваме горските манатарки на много дребно. Смесваме всичко и оставяме да престои поне 30 минути.

Тестото за пелмените приготвяме, като в купа изсипваме брашното, правим кладенче и постепенно добавяме хладката вода, разбитото яйце и солта. Размесваме хубаво меко тесто. Оставяме го да почине 30 минути.

След това на набрашнения плот разделяме тестото на две топки, разточваме първата топка на тънка правоъгълна кора и с нея покриваме формата за пелмени. Във всяка дупчица на формата слагаме по 1 ч.л. от плънката.

Разточваме и другата половина от тестото на тънка кора, покриваме с нея първата кора, която вече е запълнена с плънката и с точилката хубаво натискаме, за да се отделят пелмените. Набрашняваме плота, обръщяме формата и с лек натиск пелмените падат върху плота.

В тенджера наливаме около 2 литра вода и когато заври добавяме 2 с.л сол, кубчето гъбен бульон и 2 с.л олио. Във врящата вода пускаме един по един пелмените. Когато се сварят и изплуват на повърхността пелмените са готови.

Може да ги сервирате, като ги извадите с решетъчна лъжица в чиния, добавите 2 с.л. заквасена сметана в средата и стрък пресен копър.

Друг подходящ начин за сервиране е да изсипете в по-дълбока купа заедно с бульона, добавите малко оцет и сметана.

Пелмените с кайма и горски манатарки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: