Ябълкови курабийки без набухвател

12/06/2017
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
"Маслени курабийки, които ще направят спазването на всякаква диета напълно невъзможно "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. Я подходяща тенджерка се рендосват ябълките, добавят се захарта и канелата. Разбъркват се и се оставя на среден огън да покъкри за 15 минути като от време на време се разбъркват. Вдига се от котлона и се оставя да се охлади.

В дълбока купа се слага маслото, чуква се яйцето и се разбиват. След това се добавят останалите продукти, с изключение на брашното. Разбиват се хубаво с миксер. Накрая се добавя пресято брашно. Омесва се меко и незалепващо тесто.

От тестото се откъсват топки, колкото бейзболна топка. Разточват се на тънка кора около 2-3 мм. С помощта на средна водна чаша се режат кръгове, които ще се комбинират по двойки. Взема се едната половина, слага се по 1 ч.л. от плънката.

Върху другата половина се правят разрези като буквата "Х", точно по средата. Полагат се върху половинката с плънка. Краищата им се притискат хубаво с вилица. Нареждат се в тава, предварително покрита с леко намаслена хартия за печене.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Изкарват се от фурната, изчаква се около 5 минути и се поръсват с пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар