Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Ябълкови курабийки без набухвател

Ябълкови курабийки без набухвател

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Ябълкови курабийки без набухвател
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
12/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Маслени курабийки, които ще направят спазването на всякаква диета напълно невъзможно"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 200 г меко
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • захар - 1/2 в.ч.
  • брашно - 5 в.ч.
  • Плънка
  • ябълки - 3 бр. средни
  • захар - 5 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. Я подходяща тенджерка се рендосват ябълките, добавят се захарта и канелата. Разбъркват се и се оставя на среден огън да покъкри за 15 минути като от време на време се разбъркват. Вдига се от котлона и се оставя да се охлади.

В дълбока купа се слага маслото, чуква се яйцето и се разбиват. След това се добавят останалите продукти, с изключение на брашното. Разбиват се хубаво с миксер. Накрая се добавя пресято брашно. Омесва се меко и незалепващо тесто.

От тестото се откъсват топки, колкото бейзболна топка. Разточват се на тънка кора около 2-3 мм. С помощта на средна водна чаша се режат кръгове, които ще се комбинират по двойки. Взема се едната половина, слага се по 1 ч.л. от плънката.

Върху другата половина се правят разрези като буквата Х, точно по средата. Полагат се върху половинката с плънка. Краищата им се притискат хубаво с вилица. Нареждат се в тава, предварително покрита с леко намаслена хартия за печене.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Изкарват се от фурната, изчаква се около 5 минути и се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: