Домашен черешов ликьор

12/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6-7 бутилки
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 651
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • череши - 2 кг добре узрели
  • захар - 800 г - 1 кг
  • карамфил - 6 - 7 зрънца
  • ванилия - 1 шушулка или 2 прахчета
  • канела - 2 - 3 пръчки
  • индийско орехче - 1 цяло или разполовено
  • вишневи листа - 6 броя, почистени
  • ракия - 3 - 4 л силна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре черешите, които трябва да са добре узрели, а не зеленкави.

Разпределете ги в бутилки с широко гърло и ги поръсете равномерно със захарта.

Във всяка бутилка добавете от карамфила, нарязаната шушулка ванилия, пръчките канела, индийско орехче, вишневите листа.

Оставете бутилките на слънчево място да престоят за 8-10 дни. След това ги залейте с ракията.

След 4-5 седмици прецедете ликьора и го разсипете в бутилки и го съхранявайте на хладно. Ракията може да се замени с водка.
подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Светльо
Светльо
10.06.2015 12:12
Питане - Черешите с костилки или без? Или кое е за предпочитане?
3
1
Димо
Димо
15.09.2014 15:25
Може да се намали алкохола поне с 1/3 от посоченото количество!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!