Свинско с гъбки и картофи в гювеч

13/06/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф103012359593
"Всички ще искат да опитат от вашето свинско с гъбки и картофи в гювеч, а вие им кажете къде могат да намерят рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 063
  • Преглеждания за месеца282
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на средно едри късчета, праза нарежете на колелца или на по-ситно и в дълбок тиган ги задушете. Нарежете картофите на кубчета, а гъбите разполовете, ако са по-едри.

На дъното на гювеча изсипете задушеното месо с праза (и да добавя, че олиото и зехтинът трябва да са повечко, защото картофите не са вкусни, ако са постни).

Ако ви се струва малко мазнината добавете още мъничко. Върху месото изсипете картофите и гъбките, полейте с чаша вода и доматения сок.

Поръсете с чубрица и черен пипер, сложете гювеча в умерена фурна да се запича, когато изври сосът и се запече отгоре е готов.

Може да добавите много други подправки, които вие харесвате.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар