Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с гъбки и картофи в гювеч

Свинско с гъбки и картофи в гювеч

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свинско с гъбки и картофи в гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
13/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Всички ще искат да опитат от вашето свинско с гъбки и картофи в гювеч, а вие им кажете къде могат да намерят рецептата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г (плешка или изрезки)
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 700 г (6 големи)
  • гъби - 1 буркан
  • чушки - 1 бр. червена
  • доматен сок - 500 мл
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на средно едри късчета, праза нарежете на колелца или на по-ситно и в дълбок тиган ги задушете. Нарежете картофите на кубчета, а гъбите разполовете, ако са по-едри.

На дъното на гювеча изсипете задушеното месо с праза (и да добавя, че олиото и зехтинът трябва да са повечко, защото картофите не са вкусни, ако са постни).

Ако ви се струва малко мазнината добавете още мъничко. Върху месото изсипете картофите и гъбките, полейте с чаша вода и доматения сок.

Поръсете с чубрица и черен пипер, сложете гювеча в умерена фурна да се запича, когато изври сосът и се запече отгоре е готов.

Може да добавите много други подправки, които вие харесвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: