Сирене по шопски на сач

13/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ужасно апетитно, много цветно и толкова вкусно предложение за обяд ви отправяме, че просто няма как да не изкрещите ДАААА"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • сирене - 300 г /обезсолено/
  • масло - 50 г
  • чушки - 1 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • кашкавал - за поръсване
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете сача предварително с разтопено масло. Измийте и нарежете доматите на колелца. Подредете ги върху сача.

Наредете сиренето върху доматите и поръсете с останалото масло. Добавете чушката, нарязана на колелца. Сложете сача във фурната.

Спазвайте правилото студен сач-студена фурна, за да избегнете пропукването на глинения съд. Запечете на 200 градуса, до появяването на кафеникав загар.

Извадете сача, чукнете яйцата върху сиренето, поръсете с настърган кашкавал и допечете до желаната готовност на яйцата.

Поднесете, като поръсите със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно!
12.04.2022 06:31