Експресна лазаня с кайма

13/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор463294561
"Лазаня за 20 минути? Точно така, ние сбъдваме кулинарни желания "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо871
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори за лазаня – 10 бр.
  • кайма – 500 г смес
  • зехтин – ¼ ч.ч.
  • лук – 1 глава
  • чесън – 1 скилидка
  • лютеница – 1 ч.ч. едро смляна
  • домати – 1 бр. добре узрял
  • кашкавал – 100 г
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган с незалепващо покритие сипете зехтина, добавете ситно нарязаните лук и чесън заедно с каймата.

Поставете върху нагрят котлон и бъркате непрекъснато до готовност на каймата. Начупете корите за лазаня на едри парчета и добавете към каймата заедно с лютеницата и нарязания на малки кубчета домат.

Посолете на вкус и поръсете с черен пипер на вкус, добавете 2 ч.ч. топла вода, разбъркайте и затворете капака на тигана. Варите на бавен огън докато ястието остане на мазнина.

Отнемете ястието от котлона и поръсете с настъргания кашкавал, затворете капака на съда и оставете така до разтопяването на кашкавала. Бърза и много вкусна лазаня за любителите на това ястие.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар