Яхния от черен дроб със зелен лук

13/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235106214
"Ароматни вкусотии от кухнята на баба - ето с какво ще ви изкушим днес "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо229
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черния дроб изкисвам във вода, към която съм прибавила 1 ч.л. сода. Изплаквам добре и оставям да се отцеди.

Нарязвам го на порции и го задушавам с дребно нарязаната бяла част от зеления лук в мазнината и малко от разтворения бульон.

Като омекне лукът прибавям червения пипер, разреденото доматено пюре, зелената част от лука и чесъна, посолявам и овкусявам с черен пипер.

Обелените и нарязани доматите прибавям след като дробът се е задушил, тъй като киселинността им забавя процеса на готвене.

Долива се още горещ бульон и ястието се оставя да ври при умерена температура.

10 минути, преди да отстраним от огъня, прибавяме размитото в студена вода брашно. Гарнираме с масло и нарязания на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар