Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Яхния»Яхния от черен дроб със зелен лук

Яхния от черен дроб със зелен лук

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Яхния от черен дроб със зелен лук
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
13/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Ароматни вкусотии от кухнята на баба - ето с какво ще ви изкушим днес"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г свински
  • зелен лук - 6 връзки
  • пресен чесън - 1/2 връзка
  • мазнина - 1 к.ч. растителна
  • масло - 50 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • черен пипер
  • сол
  • бульон - 1 кубче телешки
  • сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черния дроб изкисвам във вода, към която съм прибавила 1 ч.л. сода. Изплаквам добре и оставям да се отцеди.

Нарязвам го на порции и го задушавам с дребно нарязаната бяла част от зеления лук в мазнината и малко от разтворения бульон.

Като омекне лукът прибавям червения пипер, разреденото доматено пюре, зелената част от лука и чесъна, посолявам и овкусявам с черен пипер.

Обелените и нарязани доматите прибавям след като дробът се е задушил, тъй като киселинността им забавя процеса на готвене.

Долива се още горещ бульон и ястието се оставя да ври при умерена температура.

10 минути, преди да отстраним от огъня, прибавяме размитото в студена вода брашно. Гарнираме с масло и нарязания на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: