Мелба с домашен сладолед, горски ягоди и кайсии

13/06/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф5701782064
"Сервира се веднага, консумира се с удоволствие!"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо372
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • за сладоледа
  • банани - 4 бр.
  • мед - 5 с.л. натурален пчелен
  • кондензирано мляко - 100 мл.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • за гарниране
  • кайсии - 3 бр.
  • банани - 1 бр.
  • горски ягоди - 1 букетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите се нарязват на малки кубчета и се замразяват за 5-6 часа. След като се извадят от фризера се разчупват, за да не са слепнали и се поставят в блендер заедно с кондензираното мляко, пчелния мед и ванилията на прах.

Блендира се до хомогенна смес и след това се слага в подходящ съд и се замразява за около 2 часа във фризера.

Сладоледът може да се съхранява във фризера за повече от 2 часа, но в този случай трябва да се извади и да постои за около 15 минути на стайна температура, за да омекне и да може да се оформи на топки с лъжица за сладолед.

Във всяка чаша за мелба се слагат по 2-3 топки сладолед, украсява се отстрани с резенчета кайсии и кръгчета банан.

В средата на всяка мелба се слагат по 2 супени лъжици горски ягоди. Гарнирайте с листенца от горските ягоди за разкош.

Сервира се веднага, консумира се с удоволствие!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар