Лавандулов сироп

13/06/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Уханна наслада с наситен ароматна лавандула - предложение за ценители "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо555
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • вода - 6 ч.ч. минерална или филтрирана
  • кафява захар - 6 ч.ч.
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • лимони - 4 бр.
  • лайм - 1 бр.
  • лавандула - 6 букета 20 см. (сортовете като Pacific синьо или Hidcote са добри)
  • бяло вино - 6 с.л. Совиньон Блан
  • сладкарска боя - цвят лилав - на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и захарта се загряват на средна температура, като разбърквам, докато захарта се разтопи.

Отстранявам съда от котлона и добавям ароматите и лавандулата, нарязана на стръкчета от 2 см.

След като течността се охлади е ред на лимоните. Ако те са закупени от пазара ги накисвам за 20 минути в съд с вода и сода за хляб и ги измивам добре с четка, а ако са био, измивам и нарязвам на кубчета. Използвам кората от лайма и неговия сок.

Сиропът престоява едно денонощие на хладно, като го разбъркваме от време на време.

Добавяме сладкарската боя, като внимаваме да не пренаситим цвета.

Сервираме сиропа охладен в компанията на Совиньон блан, гарнираме с лимонени резени и разреждаме със сода.

Ако решим да съхраним ароматният сироп за студените зимни нощи, го стерилизираме 5 минути за капачката.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар