Козунак

от БориНовак
24/04/2009
"Ние сме от онези хора, които обичаме да похапваме козунак през цялата година, а не само по Великден!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо19 335
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 150 мл.
  • масло - 150 гр.
  • захар - 350 гр.
  • прясно мляко - 300 мл.
  • мая - 1 кубче

Приготвяне

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре.

В брашното правим кладенче, в което добавяме от разбъркана смес. Замесваме и бием тестото.

Така приготвеното тесто слагаме на топло място да втаса (около 1 1/2 час). След това се оплита и пак да втаса около 30 минути.

Печем в умерена фурна около 35 - 40 мин.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
katq
katq
11.05.2016 13:51
Аз правя и го поръсвам със захар.
0
0
Димитър Дадачев
Маята слага ли се изобщо или е написана ей така между другото ?!
6
0
Веселина Константинова
С настъпващити празници си струва да се опита!
0
0
Ангелина
Ангелина
26.04.2014 11:50
С много малки добавки (стафиди, филирани бадеми и жълтък за намазване) стана невероятен козунак. Най-добрия който съм правила... Благодаря за рецептата
0
0
Жени
Жени
11.04.2014 19:27
Поробвах рецептата и се получи страхотен козунак. Добавих си стафиди и локум и беше невероятно вкусен.
0
0
аз
аз
19.04.2013 11:09
Е какъв е проблема да си добавите лимонова кора и да си го намажете със жълтък?
1
0
mmmmmm.....ne
mmmmmm.....ne
02.04.2011 18:51
Маята се слага в козунака.
3
1
баба Пепи
баба Пепи
05.10.2010 16:34
Козунак без мас и лимонова кора ? Мерси.
0
0
Иван
Иван
04.10.2010 15:02
Да, може да се намаже отгоре с жълтък, така козунака става още по-хубав.
1
0
mmm.....da
mmm.....da
04.10.2010 12:50
Не се ли маже отгоре с жълтък ? И аз мерси.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията