Френски тартифлет

14/06/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач37963027671
"Гурме предложение, което отправяме само на избрани хора "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо572
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Правоъгълна форма 30/20 см

Картофите се измиват и поставят необелени в тенджера с стрък пресен розмарин. Оставят се на котлона за заврат и се отброява време точно за 15 минути. Свалят се и се поставят в купа със студена вода. Обелват се.

Нарязва се лукът на ситно, също и чесънът и се задушават в зехтин до омекване. Добавя се беконът на кубчета и се запържва до златисто. Накрая се налива и виното и се оставя на котлона да къкри за няколко минути за да се изпари виното. Сваля се от котлона.

Картофите се нарязват на кръгчета около 1.5 см. и се поставят на дъното на формата. Поръсват се със сол и черен пипер, а върху тях се разпределя половината от бекона с лучената смес.

Полива се с половината от сметаната, поръсва се със сирене. Отново се подреждат картофи и отново плънка, сметана и се завършва със сирене. Пече се на 180 градуса за около 30 минути.

Източник: Кулинарен блог Ани Шакарян

Забележка: Сиренето Реблушон, което е дадено в рецептата може да се намери в София във френско-италианските магазини, но и спокойно може да се замени с Бри или Камембер.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар