Зеленчукова пица с тиквички

14/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор538355333
"Хапвайте смело и без угризения - това е ароматна пица със зеленчуков блат "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо578
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за блата
  • тиквички – 3 бр.
  • яйца – 2 бр.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • копър – 5 стръка
  • черен пипер – на вкус
  • сол – на вкус
  • плънка
  • домати – 2 бр.
  • чушки – 2 бр.
  • лук – 1 глава стар
  • гъби – 4 бр. пресни
  • маслини – 100 гр черни
  • кашкавал – 200 г
  • олио – за намазване на тавата
  • царевично брашно – за поръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете добре измитите тиквички на ренде, посолете и ги поставете в гевгир, за да им се отцеди водата.

През това време нарежете доматите и гъбите на филийки, лука и пиперките на колелца, премахнете костилките на маслините и настържете на ренде кашкавала.

От тиквичките, ситно нарязания копър, яйцата, черния пипер и брашното замесете блата на пицата с шпатула много добре и изсипете сместа в намазаната с олио и поръсена с царевично брашно тава и изравнете, печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

Гарнирайте пицата с нарязаните продукти и поръсете обилно с кашкавала, печете за около 20 минути на 180 градуса на горен реотан. Чудесен вкус и аромат на зеленчуци, ще останете изумени от резултата!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар