Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Венеция

Пица Венеция

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пица Венеция1 / 2
13/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1-2 бр.
"Вкусът на тази пица ще ви отведе на романтична екскурзия във Венеция"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • вода - 320 мл газирана минерална, на стайна температура
  • мая - 15 г прясна или 5 г суха
  • сол - 10 г
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • за отгоре
  • доматен сос - 2 с.л.
  • бекон - 100 г
  • гъби - 4 броя пресни или от консерва
  • яйца - 2 брой
  • лук - 1/2 глава червен
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода заедно със захарта и оставете да се активизира на топло за 10-15 минути.

Пресейте брашното и го добавете към маята заедно със зехтина и солта. Замесете тестото за около 10 минути, докато се получи гладко и еластично.

Оформете го на топка, поръсете го леко с брашно, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час.

От тестото може да приготвите една голяма или 2 по-малки пици. Разточете го на блат за пица и го сложете в подходящи тави, посипани с брашно, за да не залепне.

Отгоре намажете с доматеното пюре, подредете тънки резени лук, филии гъби, бекон и полейте със струйка зехтин. Поръсете с малко сол и разпределете настъргания кашкавал, а отгоре риган.

Сложете пиците да се пекат в загряна фурна. Към края чукнете по едно яйце отгоре и запечете до готовност. Поднесете пица Венеция още гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
44
32
20
10
Дай твоята оценка: