Зелева супа с телешки бульон

14/06/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2318245
"Уникално предложение за обяд - топла супичка с хляб и прясно зеле "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • багета - 1 бр. пълнозърнеста
  • зеле - 200 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • бульон - 1 кубче телешки
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • заквасена сметана - 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбаваме багетата и отделяме сърцевината настрани. Нарязваме кората на парченца и ги запържваме в тенджера, заедно с маслото.

Добавяме и нарязания на парчета пресен лук, а след това и нарязаното на ивички зеле. Сипваме вода, колкото да покрие продуктите, и пускаме кубчето бульон.

Варим на бавен огън до омекване на зелето, като периодично добавяме по малко вода. Когато зелето омекне, изключваме котлона и овкусяваме със сол и пипер.

Сипваме и сметаната, разбъркваме и оставяме така на котлона за около 20 минути.

Сервираме супата топла.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар