Зеленчуков борш с гъбен бульон

14/06/2017
"Традиционен наситен вкус и аромат, който ще ви накара да се облизвате "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • цвекло - 1 бр.
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр. малка
  • гъби - 3 - 5 бр. пресни
  • бульон - 1 бр. гъбен
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л. или зехтин
  • чесън - 1 скилидка
  • заквасена сметана - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Моркова и картофите белим и нарязваме на кубчета. Гъбите нарязваме на филийки или на ситно.

Цвеклото и тиквичката, белим и настъргваме на едро ренде. В зехтин или олио (2-3 с.л.) слагаме лука и моркова. Наливаме вода и задушаваме докато останат на мазнина.

Когато започнат да се запържват, прибавяме гъбите, картофите, цвеклото и тиквичката. Ръсваме черен пипер, разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (1 литър или повече).

Прибавяме гъбен бульон, дафинов лист и скилидка чесън. Варим борша до готовност на зеленчуците. Когато са сварени, прибавяме разредено с малко вода доматено пюре.

Прибавяме и нарязан пресен магданоз и варим борша още минута или две. Може да долеем и още вода при необходимост.

Изваждаме дафиновите листа от борша. Сервираме борша, поръсен с още нарязан пресен магданоз и супена лъжица заквасена сметана. Боршът е вкусен както топъл, така и охладен.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар