Супа от зелен фасул в херметическа тенджера

14/06/2017
"Пикатнтна супичка само за половин час? При нас всичко е възможно и ... адски вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 кг (замразен)
  • вода - 2 литра (гореща)
  • джанки - 3 пълни шепи
  • домати - 5 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 1 голяма глава
  • кориандър - 1 ч.л. сухи семена
  • джинджифил - 1/2 ч.л. (на прах или настърган)
  • магданоз - 1 връзка или зелен кориандър
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата под налягане (без капака) загряваме олиото и слагаме първо семената кориандър, за да си пуснат аромата, добавяме нарязания на ситно кромид лук, моркови (нарязани на колелца) и наситнените чушки.

След като се запържат, добавяме брашното и червения пипер, разбъркваме и слагаме зеления фасул, джинджифила и накрая добавяме обелените и накълцани домати със сока.

Най-накрая добавяме измитите и надупчени с вилица джанки и заливаме с 2 литра гореща вода.

Посоляваме със сол и пипер и затваряме капака на тенджерата. След като налягането се вдигне (започне да излиза пара) оставяме да поври около 20 минути. Когато тенджерата поизстине, отхлупваме капака и овкусяваме с нарязания на ситно чесън и кориандър (или магданоз).

По желание сервираме супата обилно поръсена с едро смлян червен пипер или няколко цели сушени люти чушлета.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар