Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Зелен фасул в херметическа тенджера

Зелен фасул в херметическа тенджера

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Зелен фасул в херметическа тенджера
Снимка: Зори
2 / 4
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Пикатнтна супичка само за половин час? При нас всичко е възможно и ... адски вкусно"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг (замразен)
  • вода - 2 литра (гореща)
  • джанки - 3 пълни шепи
  • домати - 5 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 1 голяма глава
  • кориандър - 1 ч.л. сухи семена
  • джинджифил - 1/2 ч.л. (на прах или настърган)
  • магданоз - 1 връзка или зелен кориандър
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата под налягане (без капака) загряваме олиото и слагаме първо семената кориандър, за да си пуснат аромата, добавяме нарязания на ситно кромид лук, моркови (нарязани на колелца) и наситнените чушки.

След като се запържат, добавяме брашното и червения пипер, разбъркваме и слагаме зеления фасул, джинджифила и накрая добавяме обелените и накълцани домати със сока.

Най-накрая добавяме измитите и надупчени с вилица джанки и заливаме с 2 литра гореща вода.

Посоляваме със сол и пипер и затваряме капака на тенджерата. След като налягането се вдигне (започне да излиза пара) оставяме да поври около 20 минути. Когато тенджерата поизстине, отхлупваме капака и овкусяваме с нарязания на ситно чесън и кориандър (или магданоз).

По желание сервираме яхнията обилно поръсена с едро смлян червен пипер или няколко цели сушени люти чушлета.

Супата от зелен фасул в херметическа тенджера е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Бллагодаря, че сготвихте и снимахте резултата! Поздрави, :)
20.04.2023 13:15
1
Лиляна
Лиляна
Сготвено по рецептата, но без чушки и джанки, а морковите са ситно нарязани....
19.04.2023 21:37
2