Кисел чесън

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
14/06/2012
"Знаете, че чесън трябва да се яде целогодишно! Лятото пресен, а зимата - кисел!"
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 264
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • чесън - пресни глави, количество по желание
  • захар - 1 с.л. на буркан
  • сол - 1 с.л. на буркан
  • аспирин - 1 таблетка на буркан
  • оцет
  • вода - гореща, за донапълване

Начин на приготвяне

Подберете младо оформили се глави чесън, които трябва да почистите от външните люспи. Ако са много големи, ги разделете. Попарете ги с вряла вода и веднага ги изплакнете под студена течаща.

Наредете чесъна в буркани, като при желание добавете стръкчета копър. Залейте всеки буркан до 2/3 с оцет, добавете солта, захарта и долейте останалото количество с гореща вода. Това се прави, за да отмерите колко точно саламура ви трябва.

Прехвърлете течността от бурканите в тенджера и сложете да кипне за няколко минути. След това залейте отново чесъна в бурканите. Сложете по 1 аспирин във всеки, завийте ги с топли капачки и ги обърнете на обратно за 12 часа.

Обръщайте бурканите още 3 дена, след което киселият чесън е готов за консумация.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 2
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

лари лари
лари лари
13.06.2015 09:10
аз пак не слагам аспирин,и няма проблеми!!
0
0
Радан
Радан
08.05.2015 18:07
защо се слага и аспирин след като има и друга киселина?
1
0
Пенсионер
Пенсионер
13.06.2014 19:30
Аспиринът в туршиите е невероятно опасен за хора с проблемни стомаси. Предизвиква страшни киселини и опасни кръвоизливи в стомаха!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти