понеделник, 20 октомври

Кисел чесън

Публикувана от:
Видяно: 18 292 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии и зимнина
Рецепта за Кисел чесън

Необходими Продукти

  • чесън - пресни глави, количество по желание
  • захар - 1 с.л. на буркан
  • сол - 1 с.л. на буркан
  • аспирин - 1 таблетка на буркан
  • оцет
  • вода - гореща, за донапълване

Приготвяне на Кисел чесън

Подберете младо оформили се глави чесън, които трябва да почистите от външните люспи. Ако са много големи, ги разделете. Попарете ги с вряла вода и веднага ги изплакнете под студена течаща.

Наредете чесъна в буркани, като при желание добавете стръкчета копър. Залейте всеки буркан до 2/3 с оцет, добавете солта, захарта и долейте останалото количество с гореща вода. Това се прави, за да отмерите колко точно саламура ви трябва.

Прехвърлете течността от бурканите в тенджера и сложете да кипне за няколко минути. След това залейте отново чесъна в бурканите. Сложете по 1 аспирин във всеки, завийте ги с топли капачки и ги обърнете на обратно за 12 часа.

Обръщайте бурканите още 3 дена, след което киселият чесън е готов за консумация.

3.6 от 11 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    Пенсионер

    2014-06-13, Оценка 5 от 5 за Кисел чесън

    Аспиринът в туршиите е невероятно опасен за хора с проблемни стомаси. Предизвиква страшни киселини и опасни кръвоизливи в стомаха!

Домашна и уникална рецепта за Кисел чесън. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите категории за Кисел чесън. Изпитани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Кисел чесън в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.