Бързи гювечета с домашна луканка

15/06/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1153129511213
"Уверяваме ви, че всичко, в което има домашна луканка, си струва да бъде изядено на мига, в която бъде извадено от фурната "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 448
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг (бут, плешка)
  • луканка - 2 бр. домашна
  • картофи - 1 кг
  • чушки - 8 бр. печени
  • лук - 2 глави стар
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 250 мл
  • яйца - 6 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, лука на по едри парчета и заедно ги задушете в дълбок тиган с капак. Овкусете месото с подправката, чубрицата, черен пипер и малко червен.

Изпържете картофите само до златисто и започнете да редите гювечетата, като първо на дъното разпределете от месото, печената чушка, картофите и най отгоре парченца от домашната луканка.

Смесете доматеното пюре със сока, ако ви харесва по пикантен вкус може да добавите и чили сос.

Разпределете соса по всички гювечета и ги сложете в загрята фурна да се запекат. Преди да изключите фурната чукнете по едно яйце на всяко гювече.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар