Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бирени Мезета»Хрупкави панирани калмари с бира

Хрупкави панирани калмари с бира

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Хрупкави панирани калмари с бира
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
15/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вместо да вадите полуфабрикати от фризера, вижте как се правят най-хрупкавите панирани калмари с бира"

Необходими Продукти

  • калмари - 3 туби
  • яйца - 3 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • бира - 1 к.ч. светла
  • брашно - 4 с.л. бяло
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - щипка
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се почистват калмарите и се измиват добре, режат се на шайби не по-дебели от 1 см. Сипете ги в купа и полейте с бирата и сока от половин лимон, оставете ги да постоят поне 30 минути.

В друг съд смесете двата вида брашна и бакпулвера. Разбийте яйцата и ги смесете с брашната, трябва да получите гъста кашичка, ако ви се струва доста гъста може да добавите малко бира.

Загрейте фритюрника и панирайте всяка шайба, като хубаво потапяте в панировката, за повече хрупкавост, може накрая да поръсите от царевичното брашно или да използвате галета.

Пържете до хубав златист цвят, след което ги изваждате на хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: