Супа от парти бутчета със спагети лингуини

15/06/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач2801001204
"Вкусна импровизация с парти бутчета, от която веднага си сипваме допълнително "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо125
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - около 1.3 кг (парти бутчета)
  • лингуини - 200 г
  • бульон - 4 кубчета гъбен
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 средно големи листа
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки, пресовани или накълцани на ситно
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити пилешки бутчета се слагат с олиото в тенджерата под налягане (без капак) и се запържват до златисто. Когато са полуготови при тях се добавя нарязаните на ситно лук и моркови.

Задушават се леко, добавя се брашното, разбърква се и налива гъбения бульон, разтворен в 2. 5 литра гореща вода, пускат се дафиновите листа и тенджерата се затваря с херметическия капак и супата се слага на котлона да се вари.

След като налягането се вдигне и започне да излиза пара се засичат 20 минути и котлона се изключва. Когато налягането падне и стане безопасно отварянето на капака, супата пак се слага да заври, но без капак.

Във врящата супа се добавят леко поначупените спагети лингуини и се засичат 8 -10 минути. След като изтече това време супата се отстранява от котлона, отсипва се една купичка от бульона и се оставя настрани да се поохлади.

В охладения бульон се разбива с вилица или тел заквасената сметана, пресованите скилидки чесън и яйцето. Така приготвената застройка се добавя към горещата супа постепенно при непрекъснато бъркане.

Готовата супа се подправя със сол, черен пипер и кимион на вкус и се поръсва със нарязания на ситно магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар