Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Кростини с крема сирене и сьомга

Кростини с крема сирене и сьомга

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Кростини с крема сирене и сьомга
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
16/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Изискани предястия за скъпи гости! Поднесете с бяло вино или шампанско и се насладете на тези изискани крустини с крема сирене и сьомга"

Необходими Продукти

  • хляб - селски 1 бр. малък
  • сьомга - 100 г пушена
  • крема сирене - 125 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • копър - 1 с.л. плюс още за украса
  • каперси - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на тънки филийки около 6.5 мм. Намажете ги със зехтин от двете страни и ги запечете в загрята фурна на 170 градуса за 10 минути, като ги обърнете веднъж. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят.

Смесете крема сиренето с едната супена лъжица нарязан копър, лимоновия сок и солта. Разбъркайте хубаво.

Върху всяка филийка поставете от тънките резенчета пушена сьомга. Отгоре с малка лъжичка поставете от крема сиренето. Украсете с каперсите и нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Семпло, но изискано. Приятен и удовлетворяващ вкус.
16.06.2017 18:20