Рибай Стек с пепър сос и гарнитура

16/06/2017
"Има само един начин да приготвите перфектния рибай стек и той е описан в тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • рибай стек - 800 г
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • розмарин - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За гарнитурата
  • масло - 50 г
  • печурки - 150 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 100 г
  • За соса
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • розмарин - 1 стрък
  • червено вино - 60 г
  • готварска сметана - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятия тиган със зехтин запечатваме стека за около 7-8 минути, като добавим стрък розмарин, сол и пипер на вкус, за да се овкуси.

За гарнитурата - загряваме маслото в тиган и добавяме ситно нарязания кромид и печурките. Овкусяваме със сол и пипер. Поднасяме гарнитурата с настърган пармезан.

За соса - запържваме пипера в масло и добавяме 1 стрък розмарин. Сипваме в тигана червеното вино и сметаната, като добавяме сол на вкус. Изчакваме сосът да се сгъсти. Отстраняваме розмарина.

Сервираме пепър соса върху стека, гарниран с гъбите и лука.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар