Крамбъл с тиква

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5818131
Крамбъл с тиква
Снимка: Анонимен
1 / 4
16/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Топъл или студен крамбъл - все е вкусен, но най-вкусен е с топка сладолед"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 - 600 г
  • брашно - 125 г
  • масло - 100 г студено
  • захар - 100 г + 2 с.л.
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч. фини
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л. или на вкус
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Настъргваме тиквата на едро ренде. В намазнена тавичка слагаме тиквата, поръсваме я с 2 с.л. захар и канелата, леко размесваме.

2. Включваме фурната на 180 градуса.

3. Маслото нарязваме на кубчета, смесваме го с брашното и захарта. Започваме да стриваме всичко заедно, до образуването на трохи. После добавяме овесените ядки и нарязаните орехи (може и смлени, но целта е да се усещат парченцата). Внимателно разбъркваме и покриваме тиквата с получената ронлива смес.

4. Печем до златисто или около 45- 60 минути.

Крамбъла сервираме охладен, може да добавим и топка сладолед, но и така си е достатъчно вкусен!

Източник: da-gotvim-s-tillia

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: