Летен борш с пресни зеленчуци

16/06/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162381745811
"Борш може да ядете по-всяко време на годината, но най-вкусен е лятото, когато е приготвен с най-свежите зеленчуци от градината "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо793
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното зеле се почиства от външните листа и се отрязва парче. Нарязва се на ленти.

В тенджерка се загрява олио задушаваме ситно нарязан лук, кубчета от обелен морков и нарязани пресни картофи. Готви се за за кратко и добавяме ситно нарязан домат без семената.

Бульонът се разтваря в гореща вода и с него заливаме зеленчуците, долива се още вода да достигне до литър и половина.

Щом заври се добавя прясното зеле и грах. Поръсва се със сол на вкус, готви се докато омекнат зеленчуците.

Накрая се прибавя ситно нарязан пресен магданоз, целина и щипка черен пипер. Застройка не се прави, може да сервирате с лъжица сметана.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Ееее, Вили, това си е една зеленчукова супа. Много работи липсват за да е борш. Няма го цвеклото, а то е една от най-важните съставки , дафинов лист, оцет, малко захар и накрая за разкош с.л. сметана. Затова и така гласувах. Нищо лошо няма в тази лятна супичка, но не е и борш, смятам, че знаеш.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв