Кашкавал на фурна с гъби и риган

16/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132312
"Почти като кашкавалена торта, но двойно по-вкусни. Задължително да го опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо942
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме кашкавала на едро. Млякото разбиваме с брашното и яйцата, докато получим еднородна консистенция.

Ригана нарязваме на ситно, като оставяме няколко листенца за декорация. Прибавяме към сместа кашкавала, прясната билка, овкусяваме със сол и черен пипер.

Гъбите изцеждаме добре от марината и нарязваме на шайби. В предварително загрятата фурна разтопяваме маслото в съда, в който ще печем вкусотията.

В него изсипваме добре разбърканата смес. Върху нея подреждаме гъбите и аранжираме с листенца риган.

Запичаме във фурна с умерена температура до зачервяване. Поднасяме запеканката топла, гарнирана с пресни зеленчуци.

Съвет: Когато използвате консервирани гъби като компонент към ястията, ви съветвам да ги купувате цели. От сигурен източник знам, че нарязаните са с ниско качество.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар