Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки рулца със сушени домати и сирене Фета

Пилешки рулца със сушени домати и сирене Фета

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пилешки рулца със сушени домати и сирене Фета
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
16/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Няма да намерите по-апетитни рулца от нашите - опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 8 бр. от горните бутчета
  • сушени домати - 100 г
  • сушени домати - 2 с.л. в зехтин
  • сирене фета - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 с.л. или листа босилек
  • черен пипер - щипка
  • За разядката
  • сирене фета - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 сккилидки
  • сушени домати - 4 с.л. в зехтин
  • чушки - 4 бр. печени (червени)
  • зехтин - 2 с.л. от сушените домати
  • босилек - 2 с.л.
  • бадеми - 1/2 к.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязвам излишната мазнина от пържолите и ги начукваме леко. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.

Поставяме сушените домати, сиренето, чесъна и подправките в купата на кухненски робот, като смиламе на ситно.

В пържолите слагаме по лъжица от сместа и завиваме на руло. Изрязвам правоъгълници с необходимата големина от алуминиево фолио. Намазвам ги с четчица със зехтина от сушените домати.

Завивам стегнато всяко ролце във фолиото и изпичам на грил тиган до готовност, за около 5 минути за всяка страна.

За приготвянето на разядката използваме отново блендъра. Първо смиламе запечените бадемови ядки.

След това добавяме останалите продукти. Овкусяваме със сол и добавяме ситно нарязан пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: