Бутер банички с Чедър и спанак

16/06/2017
"Заради такива банички си заслужава човек да стане рано сутрин, дори и в почивните дни "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пакет
  • чедър - 1 к.ч.
  • спанак - 500 г замразен
  • зелен лук - 5 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • джоджен - 3 с.л. пресен
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лука и го нарязваме на ситно.

В сгорещен тиган поставяме маслото, скилидката чесън и бялата част от пресния лук. След като се задушат и чесънът ароматизира мазнината, изваждаме скилидката и добавяме зелената част от лука и замразения спанак.

След като водата се изпари и плънката остане на мазнина прибавяме нарязания на ситно пресен джоджен и овсусяваме със сол.

Отстраняваме от котлона и оставяме настрана, да се охлади. Настъргваме Чедъра и го добавяме към изстиналата плънка. Отделяме жълтъка на яйцето от белтъка и ги разбиваме поотделно.

С бутер тестото работим бързо, като го нарязваме на ленти по дължина. В едната половина поставяме от плънката, намазваме края с белтък и притискаме.

Правим разрези с остър нож и нарязваме ивицата на парченца от 5 см. Намазваме с жълтък и изпичаме до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар