Пилешки рулца с Грюер и дяволски лют сос

16/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132312
"Само за професионалисти - дяволски вкусен, но дяволски лют сос, който ще ви остави без думи "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствам пилешките гърди от всякакви жилки и разтварям като пеперуда. Поставям пилешкото месото между два листа хартия за печене и го начуквам внимателно, до изтъняване.

Нарязвам на ситно скилидката чесън. Почиствам, обелвам чушката и я нарязвам на много тънки лентички. Разрязвам „пеперудата“ от месо на две.

Поръсвам чесъна върху парчетата месо. В единия край на всяко парче поставям снопче от лентички червена чушка и разпределям от спанака. По средата намазвам с пюрето от чушки. Настъргвам зрялото сирене отгоре.

Овкусявам с черен пипер и сол. Поръсвам с натрошени орехови ядки и завивам месото на рулца. Изрязвам правоъгълници от алуминиево фолио и ги намазвам със зехтин. Завивам стегнато всяко ролце във фолиото и изпичам на грил тиган до готовност, за около 5 минути за всяка страна.

За соса смесвам всички компоненти /без зехтина и Бърбъна/ в блендер и смилам, но не много ситно.

Нагрявам дълбок тиган, сипвам зехтин и изсипвам дяволски лютият сос да ври на слаб огън. Разбърквам често, докато сместа се редуцира, накрая деглазирам с алхохола. Оставям още 10 минути и отстранявам.

Сервирам рулцата топли, гарнирани с лют сос и печена чушка.

Този сос е чудесна добавка към печени меса и риба /барбун и лаврак/, върху хот-дог, такос, бургери, пикантни брускети.

Съвет: Този сос се консумира само от възрастни, със здрав стомах и поносимост към пикантни храни! При непоносимост към лютивината се пие прясно мляко, чийто протеин разтваря капсаицина! Пазете очите си при бъркане на соса!

След като приключим с рязането на лютите чушки и преди да измием ръцете си с вода, ги потапяме в лимонов сок, който успокоява паренето по кожата или използваме ръкавици!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
16.06.2017 17:57
Благодаря Ви!
0
0
Елена Стефанова Йорданова
Изглеждат божествено:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв