Панирани пилешки хапки по тайландски

16/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4881945411
"Тези пикантни тайлански пилешки хапки по великолепен начин ще се допълнят и с немска, и с българска бира - стига да е студена "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 767
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 2 бр. без кожа
  • сол
  • черен пипер
  • сусамово брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 0.5 ч.л.
  • газирана вода - 0.5 ч.ч.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • сос табаско - 1 ч.л.
  • семена - 50 г микс
  • салвия - 1 стръкче
  • сусамово олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствам пилешките гърди от мазнини и жилки. Нарязвам месото на парчета. За панировката сипвам в купа брашното и добавям яйцата, като разбърквам до хомогенност.

Към сместа прибавям червения лют пипер, мед, соев сос, сос Табаско, портокалов сок, семената. Разбърквам добре, като накрая добавям газираната вода.

Наливам олио в тиган уок и го загрявам. Пускам листенцата салвия за 3 минути и изваждам от загрятата мазнина, тя вече е поела от ароматите.

Слагам парчетата пилешко месо в панировката и хубаво овалвам. Запържвам до златисто.

Тези тайландски пилешки вкусотии се допълват с българска бира и много лимон.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар