Бързи пилешки дробчета с лук

17/06/2017
Антония
отАнтонияЧирак31921
"И да бързате, и да не бързате - бирата трябва да е студена, че дробчетата стават много бързо "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 328
  • Преглеждания за месеца628
  • Преглеждания за седмицата74
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчета се изчистват, измиват и хубаво се отцеждат (може да ги накиснете за час - два в равни количества прясно мляко и вода).

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци, чушката се нарязва ва едро, доматът се настъргва. В дълбок тиган се сипва олиото след като загрее се добавя лука и се пържи до леко карамелизиране.

Добавя се чушката да се запържи и тя леко. Дробчетата се овалват в брашното и се добавят при лука. След сато си сменят леко цвета се добавят доматите и червения пипер. Посолява се и се добавя мащерката.

Долива се около 150 мл вода. Котлонът се намалява и оставяме ястието да ври докато остане на мазнина. След като е готово по желание се настъргва кашкавал.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Антония
Антония
25.06.2017 21:35
Благодаря ви! Радвам се, че са се харесали!
0
0
Деси
Деси
25.06.2017 20:34
Вкусни и сочни! Позволих си да добавя магданоз преди кашкавала, но и без него рецептата е много добра.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв