Свински джолан с подправки на фурна

13/08/2012
vladimir Petrovski
отvladimir PetrovskiНовак44184
"Джоланът е специалитет на Немската кухня, а този тук е направо класика.."
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо67 422
  • Преглеждания за месеца827
  • Преглеждания за седмицата106
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински джолан - 2 бр. с кожа
  • картофи - 3 - 4 средно големи
  • лук - 1 глава жълт кромид
  • чесън - скилидки нарязани на филийки
  • розмарин - на връхчета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - лютив или чили
  • вода
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава за печене поставяме предварително овкусения и натрит със сол, червен пипер и смлян черен пипер джолан.

Дъното на тавата намазваме с малко олио. Тавата слагаме във фурната на решетката по средата. Под нея поставяме друга тава в която сипваме на половина вода, добавяме парчета картофи, кромид лук, скилидки чесън.

Поръсваме джолана и с малко розмарин на връхчета. Печем при температура не по висока от 200 градуса като периодично обръщаме джолана и заливаме със соса, който се е отделил по време на печенето.

Сервира се с картофи и зеленчуци по желание.подобни рецепти тук

5 12
4 8
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
12.01.2013 12:29
Картофите се поставят във втората тава, тази , която е под тавата в която печем джоланите
0
3
slav4eva
slav4eva
11.01.2013 19:53
в коя тава да поставиме картофите
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв