Багети с хрупкава коричка

17/06/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру197284170214
"От кухнята се носи аромата на прясно изпечени багети с хрупкава коричка "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • мая - 20 г
  • вода - 400 мл хладка
  • сол - 2 ч. л.
  • захар - 2 щипки
  • брашно - 600 г бяло
  • царевично брашно - 5 с. л.
  • царевичен грис - 1 с. л. за поръсване
  • масло - за намазване
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл хладка вода се разбърква маята с две щедри щипки захар и оставяме да бухне.

В голяма купа сипваме бялото брашно, царевичното брашно и солта. Добавя се активираната мая, останалата вода и замесваме тесто, да е меко, но и да не лепне.

Намазва се торба с олио и поставяме тестото. Оставя се в хладилник за 1 нощ, при мен за 10 часа. Може да се съхранява за 4 дни, може и веднага да се работи с него. Изважда се и разделяме на 4 части.

Оформят се багети, като всяка топка се разточва на правоъгълник с дължина 32 см. Завива се единия край по дължина и се притиска към основата, така че да залепне. Така се навива до края.

Ръбчето, което се получава, се прищипва да не се отваря и нареждаме в тавата от печката, намазана с олио и поръсена с царевичен грис. Оставят се за 20 минути да бухнат. С нож се срязват отгоре 3-4 разреза.

Печем в загрята фурна 180-190 градуса 20-25 минути до златисто. Изваждат се, намазват се с масло, ако искате хрупкава коричка не ги мажете. Поднасяме с шарена сол, топли. Ухае на топъл хляб и масло.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар