Маслени ореховки

17/06/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965719776
"Направо се топят в устата - вкусни и ароматни "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 342
  • Преглеждания за месеца3030
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маста трябва де е мека, но не течна. Разбиваме меката мас с пудра захар (50 г) и ванилии (2 бр.) с миксер на ниска степен, да се смесят добре съставките и да се получи бяла кремообразна смес. Ореховите ядки смиламе ситно.

Прибавяме към сместа от мас, захар и ванилии, като вече разбъркваме с шпатула или лъжица. Прибавяме и по етапно бяло брашно, колкото е необходимо да получим тесто, което оформяме на топка.

Завиваме с найлон и оставяме в хладилник за 20 минути. После от тестото правим малки топчета, които леко сплескваме и слагаме в тава. Отгоре в средата слагаме парченце орехова ядка. Леко притискаме ядката в тестото.

Печем ореховките в предварително нагрята на 170 градуса фурна до готовност, за приблизително 15 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар