Картофи с бекон, сланина и наденички

17/06/2017
Марина
отМаринаПомощник Готвач93104751
"Непретенциозно, но толкова вкусно, че гарантирано ще преядете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи – 2 кг
  • бекон – 200 г
  • сланина – 200 г
  • наденички – 5 - 6 бр. тънки
  • масло – 100 г
  • вода – 1 ч.ч.
  • чесън – 3 - 4 скилидки
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • копър – ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете картофите. След това ги нарежете на кръгове с около 1 см. дебелина. Сложете ги в дълбок съд с капак. Овкусете ги със солта и черния пипер. Накълцайте чесъна на ситно.

Бекона и сланината нарежете на ивици. Прибавете чесъна, бекона и сланината към картофите. Нарежете маслото на кубчета и го разпределете навсякъде.

Най-отгоре наредете и наденичките. Залейте с чаша вода, сложете капака на съда и го сложете във фурна на 220 градуса за около 15 минути. След това махнете капака и върнете картофите във фурната, за да се запекат.

Доизпечете ги на вентилатор до готовност. Накрая поръсете със ситно нарязан копър или магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар