Свински хапки с гъби и кашкавал

17/06/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру206484776515
"Истинско кулинарно вълшебство, което ще ви накара да преглъщате гладно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 214
  • Преглеждания за месеца1807
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се месото на хапки, поръсваме сол, черен пипер, къри и 2 с. л. лимонов сок. Оставя се да поеме от подправките. Почистен лук се нарязва на полумесеци, гъбите се отцеждат.

В тиганче с диаметър 22 см се загрява масло и малко олио. Задушаваме за кратко гъбите и изваждаме в чиния.

Ако е нужно се долива малко олио и запържваме хапките месо до златисто, предварително оваляни в брашно.

Добавя се лукът да се задуши и той. Поръсваме с червен пипер, разбърква се, сипваме бялото вино, водата и връщаме гъбите в тигана. Поръсваме още малко сол, 1 с. л. лимонов сок, къри и риган. Готви се под капак за кратко.

Прехвърля се в тава, аз без проблем сложих тигана в загрята фурна, защото го позволява. Печем за 15 минути на 180-200 градуса. Ако е още рядко се разбива кашичка от 1 ч. л. брашно с малко вода и се сипва в тигана.

Печем за 4-5 минути, поръсваме отгоре кашкавал за разкош и връщаме във фурната да се разтопи. Поднасяме веднага с чаша вино. Рецептата е от Кулинарен еликсир на Роси.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Уникално вкусно е,само опитайте :))))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!