Експресни кашкавалени питки

17/06/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач 1x
"Лесно е да накарате някой да се събуди с усмивка - просто му поднесете експресни кашкавалени питки "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 364
  • Преглеждания за месеца1144
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца – 1 бр.
  • прясно мляко – 50 мл
  • кисело мляко – 3 с.л.
  • бакпулвер – 1 бр. (10 г)
  • сол – 1 щипка
  • брашно – 150 г
  • кашкавал – 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180 градуса. В купа пресейте брашното и добавете бакпулвера и солта, разбъркайте.

Прибавете разбитото яйце, киселото мляко и прясното мляко, с помощта на шпатула разбъркайте много добре. Настържете кашкавала на едро и го прибавете към сместа, разбъркайте отново до гъсто лепнещо по ръцете тесто.

С мокра супена лъжица гребнете от сместа и я поставете в тава постлана с хартия за печене, като се стараете да е във формата на топка (не е трудно).

Така процедирате докато свърши тестото, ще получите около 10 броя кашкавалени топки, подредени на разстояние една от друга, защото се надуват.

Поставете тавата в фурната и печете докато покафенеят за около 10–15 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Marina Ivanova Boteva
Marina Ivanova Boteva
18.06.2017 11:16
Супер станаха. Аз добавих само малко шарена сол в тестото. Уникална бърза закуска.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв