Багети, замесени в хлебопекарна

17/06/2017
"Ето как го правят майсторите - в хлебопекарната "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо371
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зехтин – 1 с.л.
  • вода – 270 мл топла
  • сол – 1 ½ ч.л.
  • захар – 1 ½ ч.л.
  • брашно - 470 г
  • суха мая – 7 г
  • глазура
  • прясно мляко – 2 с.л. топло
  • сода бикарбонат – 1 ч.л. равна
  • сусам – за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете измерените продукти в казанчето на машината за хляб в следния ред - олио, топлата вода с разтворените в нея захар и сол, брашното и накрая маята. Включете машината за хляб на програма -Тесто с втасване- която е 90 минути.

Разделете тестото на три равни части и върху набрашнен плот оформете на фитили с формата на житен клас.

Поставете ги в намазана леко с олио тава и ги намажете с разбърканата предварително смес от прясното мляко и содата и поръсете със сусама.

С помощта на ножица направете няколко разреза върху всяка от тях и ги оставете за около 30 минути да се понадигнат.

Печете в нагрята фурна на 200 градуса, като на дъното предварително сте поставили купичка с вода, а решетката на втората степен на печене.

Печете така за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар