Хрупкави банички с извара и сусам

17/06/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Обзалагаме се, че ще се влюбите в тези хрупкави банички с извара и сусам "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница – 500 г фини
  • плънка
  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 200 г
  • олио – 200 г
  • извара – 500 г
  • сол – на вкус
  • олио - за намазване на корите
  • за намазване на баничките
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • за поръсване
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа разбитите яйца с киселото мляко, олиото и изварата, посолете и разбъркайте до еднородна смес.

Разстелете корите за баница с широката страна към вас. Разрежете ги през средата на две равни части и ги съберете в едно.

Със сладкарска четка, потопена в олио, намажете първата кора леко, колкото да мине веднъж навсякъде по листа. Сгънете листа на две, получавате дълъг и тесен лист. В долния ъгъл му поставете 1 пълна с.л. от сместа и започнете да го сгъвате на триъгълник до края.

Поставете сгънатата баничка в тава намазана леко с олио, така процедирате със всички останали листи докато свършат корите и плънката. Намажете баничките с разбитите жълтък и олио и поръсете със сусам.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 15 минути. Когато баничките добият желания от вас загар покрийте с алуминиево фолио до изтичане на определеното време.

Бързи, хрупкави и много вкусни банички със сусам.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар