Хрупкави банички с извара и сусам

17/06/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф831478127
"Обзалагаме се, че ще се влюбите в тези хрупкави банички с извара и сусам "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо961
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа разбитите яйца с киселото мляко, олиото и изварата, посолете и разбъркайте до еднородна смес.

Разстелете корите за баница с широката страна към вас. Разрежете ги през средата на две равни части и ги съберете в едно.

Със сладкарска четка, потопена в олио, намажете първата кора леко, колкото да мине веднъж навсякъде по листа. Сгънете листа на две, получавате дълъг и тесен лист. В долния ъгъл му поставете 1 пълна с.л. от сместа и започнете да го сгъвате на триъгълник до края.

Поставете сгънатата баничка в тава намазана леко с олио, така процедирате със всички останали листи докато свършат корите и плънката. Намажете баничките с разбитите жълтък и олио и поръсете със сусам.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 15 минути. Когато баничките добият желания от вас загар покрийте с алуминиево фолио до изтичане на определеното време.

Бързи, хрупкави и много вкусни банички със сусам.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!