Пилешки воденички с перца зелен лук

17/06/2017
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42710563553
"Супер икономично и толкова вкусно, че от сърце ви го препоръчваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките почиствате и измивате хубаво, след което сварявате до готовност (достатъчен е около половин час в тенджера под налягане). Изваждате прецеждате бульона и го запазвате, а воденичките нарязвате на дребно.

Прехвърляте ги в тиган с малко олио и запържвате за не повече от 2-3 минути, след което правите запръжка с брашното и червения пипер.

Постепенно и при постоянно бъркане наливате и бульона или част от него (зависи какво количество сос искате да се получи), добавяте нарязания лук, сол и черен пипер.

Оставяте на котлона още 7-8 минути докато сосът се сгъсти до степен, която харесвате и лукът поомекне.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар