Бърза и пикантна фритата

17/06/2017
"Сочна, ароматна и толкова лесна за приготвяне "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 145
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 стрък
  • домати - 1/2 бр.
  • шунка - 30 - 40 г
  • магданоз - 2 стръкчета
  • люти чушки - 1/2 бр. зелена
  • сметана - 2 - 3 с.л.
  • бял пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно лука, шунката, магданоза и лютата чушка. Обелете домата и го нарежете и него на дребни кубчета.

Разбийте яйцата. Прибавете сметаната. Подправете с бял пипер и сол. Разбъркайте добре и към получената смес добавете нарязаните продукти.

Разбъркайте отново и изсипете в намаслена тавичка или във малка форма за пица. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

По желание веднага след изваждане от фурната може да поръсите с настърган пармезан.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар